ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ράμα σε Βενιζέλο: Σε νέα διάσταση η συνεργασία Ελλάδας – Αλβανίας

Τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία της Αλβανίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με το πνεύμα της φιλίας και το συμφέρον των δύο χωρών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Τίρανα, με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ράμα, στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των διμερών σχέσεων έως σήμερα και συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που “κληρονομήθηκαν” από το παρελθόν όσο και σημερινά θέματα.

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που, όπως είπε, “έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής”.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την υποστήριξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αλλά και για όσα αναμένεται να κάνει κατά την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος – σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση – συνεχάρη τον κ. Ράμα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας και εξέφρασε τη βούληση και της ελληνικής κυβέρνησης, να περάσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σ’ ένα νέο στάδιο συνεργασίας.

 

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113129857

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top