ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ράμα: Να προχωρήσει η οριοθέτηση της ΑΟΖ

Στη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, η οποία, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιστραφεί, και θα πρέπει με διάλογο και ισότητα στο να προχωρήσει αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Ελληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι “η νέα εδαφική διαίρεση είναι ένα εσωτερικό θέμα της Αλβανίας που ολοκληρώθηκε στο πνεύμα του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας χωρίς κανένα δισταγμό των ελευθεριών των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους”.

“Έχουμε μια πολύ σαφή θέση για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπιδας: διάλογο, ισότητα και βούληση ώστε να βρούμε μια βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατό, σε ένα θέμα που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές “, υπογράμμισε ο Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ζήτησε “για άλλη μία φορά την κατάργηση του παράλογου νόμου του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών”

 

Ράμα: Να προχωρήσει η οριοθέτηση της ΑΟΖ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top