Shqip

Rama: Epokë e re për pensionet në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama deklaron se qeveria që ai drejton ka bërë një reformë themelore të skemës së pensioneve, ku përfitues janë 5 mijë të moshuar, minatorët etj.

“5 mijë gjyshër e gjyshe të përjashtuar nga skema e vjetër, sot marrin pension social 6.700 lekë në muaj. Shembet tavani prej 24.000 lekësh i ligjit të vjetër dhe sot një pensionist përfiton deri në 30.000 lekë (vitin e dytë edhe më shumë). Minatorët përfitojnë më në fund pension të plotë pleqërie ose dyfishin e mëparshëm dhe në moshën 55 vjet”, shkruan Rama në facebook.

Shefi i qeverisë deklaron se një shpresë e re ka lindur edhe për emigrantët.

“35 mijë emigrantë shqiptarë do të marrin pension për çdo vit pune ne Belgjikë. Janë mbyllur negociatat me Kanadanë. Rumaninë. Hungarinë. Brenda vitit mbyllen me Gjermaninë e Austrinë. Po hapen negociatat me Italinë”, thekson Rama duke shtuar se pas 20 vjetësh Shqipëria ka një qeveri që jo vetëm kujtohet, po edhe lufton për emigrantët.

www.gazetadita.al

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top