Shqip

Radhë të gjata për të hyrë në Shqipëri në pikat doganore me Greqinë

Qindra qytetarë shqiptarë që jetojnë e punojnë në Greqi kanë filluar që të vijnë, duke krijuar kështu rradhë të gjata në pikën kufitare të Kapshticës në Korçë.

[maxbutton id=”5″]

Siç raportohet, nga kjo pikë kufitare janëduke përpunuar dokumentacionin qindra shqiptarë për të cilët Policia e Kufirit dhe Migracioit ka shtuar numrin e sporteleve si dhe punonjësve që merren me përpunimin e dokumentacionit.

Në orët në vijim, ekspertët parashikojnë një shtim të fluksit të hyrjes në Shqipëri të automjeteve dhe shtetasve të ciëlt i drejtohen qyteteteve të ndryshme për të kremtuar festën e lindjes së krishtit.

Edhe pala greke po punon me dy sportele shtesë për të shmangur rradhët që mund të krijohen.

Ne pikat kufitare te Kakavije dhe Sopikut ne Gjirokaster dhe ne Tre Urat ne Permet, kane hyre 5600 emigrante shqiptare dhe kane dale 3000 shtetas. Ne Kakavije punohet me 3 sportele ne hyrje dhe po kaq ne dalje.
Burimi: http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/festat-n–kapashtic–radh–t–gjata-p-r-t–hyr–n–shqip-ri-333862.html#sthash.73cntvA0.dpuf

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top