ΑΛΒΑΝΙΑ

“Blloku Cube”  Άλλο ένα εντυπωσιακό κτίριο στο κέντρο των Τιράνων 

Ξεκίνησε στα  Τίρανα η κατασκευή του Blloku Cube, τον Χρυσό Κύβο, ένα κτίσμα με εξωτερική επιφάνεια από τρίγωνα αλουμινίου που σχεδίασε το γνωστό ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Stefano Boeri Architetti.

Το κτίσμα έχει περίπου το σχήμα ενός κύβου, η τετράγωνη βάση του είναι 30 μέτρα επί 30, οι δύο χαμηλότεροι όροφοι θα στεγάσουν εμπορικό κέντρο και οι υπόλοιποι πέντε θα είναι γραφεία. Στην οροφή, roof garden restaurant.


Η εξωτερική επιφάνεια από αλουμινένια τρίγωνα θα λειτουργεί ως σκίαστρο του κτιρίου. Και θα αντανακλά το φως του ήλιου. «Το αποτέλεσμα είναι μια φωτεινή και ιριδίζουσα επιφάνεια, ένα μοτίβο από αλουμινένια τρίγωνα που θα παίζει με το ηλιόφως για να δημιουργεί αντανακλάσεις σε διάφορους χρωματικούς τόνους» είπε ο ίδιος ο Στέφανο Μποέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Blloku Cube -οφείλει το όνομά του τόσο στο σχήμα του όσο και στην κεντρική συνοικία των Τιράνων στην οποία οικοδομείται- είναι ένα από τα πολλά μεγάλα αρχιτεκτονικά πρότζεκτ που αυτή την περίοδο υλοποιούνται στην αλβανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/916141/alvania-themelia-gia-ton-entyposiako-xryso-kyvo-sta-tirana-deite-fotografies

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top