ΑΛΒΑΝΙΑ

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από τη Bankers Petroleum σε Αλβανία και Patos-Marinza

 

Για την μέχρι τώρα δραστηριοποίησή της στην αγορά της Αλβανίας, και ιδιαίτερα στο πεδίο Patos-Marinza, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της Bankers Petroleum στη χώρα, μίλησε ο Mark Hodgson, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Bankers Petroleum Αλβανίας, στο διαδικτυακό Balkans.

Το στέλεχος της Bankers τονίζει ότι, «πρόσφατα η εταιρεία γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας της στην Αλβανία. Σε αυτά τα 10 χρόνια έχουμε αυξήσει την παραγωγή μας άνω των 21.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία 85 χρόνων του Patos-Marinza. Απασχολούμε περίπου 500 υπαλλήλους άμεσα και 1.700 έμμεσα στην Αλβανία.

Μόνο για το 2014, η Bankers θα συνεισφέρει περίπου 100 εκατ. δολάρια στην αλβανική κυβέρνηση μέσω έμμεσων και άμεσων φόρων.

Όλα αυτά τα νούμερα θα συνεχίσουν να αυξάνονται παράλληλα με την εταιρεία, καθώς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την παραγωγή μας. Η Bankers Petroleum έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για την Αλβανία».

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδια της πετρελαϊκής στη χώρα, ο Hodgson ανέφερε ότι «η Bankers θα συνεχίσει να παραμένει επικεντρωμένη στους 3 πυλώνες στρατηγική της, παρέχοντας σταθερή και αξιόπιστη ανάπτυξη της παραγωγής της κατά 10-15% ετησίως, μέσω του προγράμματος γεωτρήσεών της, διευρύνοντας τα περιθώρια παραγωγής μέσω βελτιώσεων».

Όσο για τα σχέδια που έχει ο όμιλος αναφορικά με την περαιτέρω δραστηριοποίησή του στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο Hodgson είπε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε focus στην τεράστια ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας μέσω του κοιτάσματος Patos-Marinza. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τεχνικών που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στον εν λόγω πεδίο για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα. Η Bankers διαθέτει επίσης άλλα δύο μπλοκ, τα Block F και Kuçova, από τα οποία θα αντλήσει κεφάλαια για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στο Patos-Marinza».

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top