Ειδήσεις για μετανάστες

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ιθαγένεια

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σήμερα το απόγευμα στη Βουλή επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Αν.Ελ. –αν και με έντονες επιφυλάξεις για ορισμένες διατάξεις, και το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ εξαιτίας ενστάσεων που έχει επί σειράς άρθρων δήλωσε ότι «επιφυλάσσεται» να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ «κατά», όπως ήταν αναμενόμενο, ψήφισε η Χρυσή Αυγή.

Οι επιφυλάξεις, εκ μέρους του συγκυβερνώντος κόμματος και η δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι θα προβεί σε τροποποιήσεις άρθρων του σχεδίου νόμου, ώστε να ψηφιστεί –όπως είπε- με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, «μεταφέρουν» το ενδιαφέρον αρχικώς για την Παρασκευή όταν και θα γίνει η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου από τις αρμόδιες Επιτροπές, και –φυσικά- για την επόμενη εβδομάδα, όταν αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top