Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

Protokolli i Bashkëpunimit, Italia 81.7 mln euro Shqipërisë

Një Protokoll i ri i Bashkëpunimit për Zhvillim për periudhën 2014-2016, është nënshkruar sot mes Këshillit të Ministrave të Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Italisë.

81.7 milionë euro u vunë në dispozicion nga qeveria italiane, nga të cilat 56.7 milionë euro kredi e butë, 20 milionë euro konvertim borxhi dhe 5 milionë euro grant.

Prioritetet strategjike që do të mbështeten në periudhën e ardhshme trevjeçare janë: rritja e qëndrueshme nëpërmjet nxitjes së konkurueshmërisë dhe përdorimit efecient të burimeve. Kjo përfshin financimin e zhvillimit Ekonomik, me fokus nxitjen e investimeve të huaja, bujqësisë dhe zhvillimit rural, sektorit energjetik dhe atë të ujësjellës-kanalizimeve.

Investimi i dytë shkon tek sektorët socialë dhe sektori i arsimit dhe formimit profesional. Dhe mbështetja tjetër do të shkojë për reformën territoriale-administrative.

Ky protokoll përfaqëson një moment të rëndësishëm të bashkëpunimit midis dy vendeve, dhe dëshmon edhe njëherë angazhimin e qeverisë Italiane për të mbështetur Shqipërinë në procesin e zhvillimit dhe integrimit në Bashkimin Evropian.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top