ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωθυπουργός Αλβανίας για Σκόπια: Η εφαρμογή της συμφωνίας της Οχρίδας προϋπόθεση ένταξης στο NATO

Σεπτέμβριος 7, 2014.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η FYROM  θα γίνει μέλος του NATO, εάν εφαρμοσθεί πλήρως η συμφωνία-πλαίσιο της Οχρίδας.
«Με επιμονή και ένταση προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το δρόμο των Σκοπίων προς το NATO. Αλλά, απαιτούμενο αποτελεί η επίλυση της ονομασίας και το πιο σημαντικό για εμάς, η κυβέρνηση των Σκοπίων να εφαρμόσει τη συμφωνία-πλαίσιο του 2001», είπε ο Ράμα στη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας που έληξε χθες.

Ωστόσο, στα επίσημα συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρεται μόνο στο πλαίσιο του ζητήματος της ονομασίας βάσει των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στο Βουκουρέστι το 2008, που κάλεσαν την FYROM να βρει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ, και κατόπιν θα γίνει η πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Κάλεσαν, επίσης την ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων να επιταχύνει τη διαδικασία επίλυσης του ονόματος για γίνει η ένταξη όσο το δυνατόν συντομότερα που θα συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του NATO, όπως σημειώνει η σκοπιανή Νόβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top