ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσθετα Μέτρα 400εκ. ευρώ για την Ελλάδα το 2015

Με την απαίτηση να λάβει πρόσθετα μέτρα ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ το 2015, «τιμωρεί» η Τρόικα την κυβέρνηση, για το «λάθος» της να καταργήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ στα ακίνητα (το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ που μετεξελίχθηκε σε ΕΕΤΑ).

Από το 2013 ήδη, όταν η κυβέρνηση επέμεινε να καθιερώσει τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η Τρόικα γινόταν πάντα έξαλλη όταν άκουγε «έσοδα απ΄τον ΕΝΦΙΑ». «Δεν έχετε βάση δεδομένων, δεν θα μπορέσετε να τα εισπράξετε» προειδοποιούσε διαρκώς, αλλά η κυβέρνηση προχώρησε στο νέο φόρο, θέλοντας να διευρύνει την φορολογική βάση του φόρου περιουσίας, για να μη σηκώνουν τα βάρη μόνον οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και αστικών ακινήτων.

Συγκεκριμένα από το απαντητικό email της Αθήνας, προκύπτει ότι από τα 2,5 δισ. ευρώ στα οποία η Τρόικα ανεβάζει τα δημοσιονομικό κενό για το 2015 (ενώ η κυβέρνηση αρνείται την ύπαρξή του) τα 400 συνδέονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Τα 200 εκατομμύρια αφορούν την χαμηλή είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2014. Η Τρόικα θεωρεί ότι θα εισπραχθεί μόλις τα 66% των βεβαιωθέντων φόρων και όχι το 75%-80% που υπολογίζει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι ήδη εισπράχτηκε το 44,3% των βεβαιωθέντων φόρων και υπολογίζει ότι με τις δόσεις που απομένουν θα επιτευχθεί η δική της πρόβλεψη και όχι της Τρόικας.

Οι επόμενοι μήνες –αλλά και τα αποτελέσματα είσπραξης του Νοεμβρίου που θα δημοσιοποιηθούν την άλλη εβδομάδα- θα δείξουν ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του και αν θα απαιτηθούν επιπρόσθετα διορθωτικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.protothema.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top