ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προστασία Ομπάμα 5 εκ. μεταναστών από την απέλαση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να ανακοινώσει μια μείζονα μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό, υπογράφοντας ένα διάταγμα που θα προστατεύσει περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες από την απέλαση, αναφέρει σε  δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονομάζει, αναφέρει πως η επίμαχη μεταρρύθμιση μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε ότι το σχέδιο θα επιτρέψει σε πολλούς γονείς, τα παιδιά των οποίων έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ και είναι υπήκοοι της χώρας, να να πάρουν τις πολυπόθητες άδειες παραμονής και εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης το σχέδιο του Ομπάμα θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τους μετανάστες με ανεπτυγμένες τις δεξιότητες στην πληροφορική, ενώ ταυτόχρονα θα προβλέπει ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα με το Μεξικό.

Ακόμη οι μετανάστες με οικογενειακούς δεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και χωρίς ποινικό μητρώο θα έχουν προτεραιότητα στο να παραμείνουν στη χώρα και να μην απελαθούν, σε αντίθεση με άλλους μετανάστες με ποινικό μητρώο ή με αυτούς που θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/world/article/?aid=650468

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top