Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Προσωρινή παύση των διαδικασιών για την χορήγηση της ιθαγένειας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,  Χαράλαμπος Αθανασίου, με απόφασή του, αναστέλλει οποιαδήποτε διαδικασία χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας, “εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Σημειώνεται πως με αυτήν κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του “νόμου Ραγκούση”.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, να προωθήσει “εντός μίας εβδομάδας” από την γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, νέας νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιθαγένεια.

Σε αυτό πάντως αντιδρούν έντονα οι κυβερνητικοί εταίροι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Αθανασίου με την εν λόγω εγκύκλιό του καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην δέχονται νέα αιτήματα, να μην εξετάζουν τους φακέλλους και να μη ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια

Η εγκύκλιος του κ. Αθανασίου, το πλήρες κείμενο, έχει ως εξής:

Θέμα: Αναστολή διαδικασίας απονομής ιθαγενείας κατά τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010.

Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα.

Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Χαράλαμπος Αθανασίου

 

ΠΗΓΗ www.news247.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top