ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσλήψεις αλλοδαπών στην Αστυνομία προανήγγειλε ο Τόσκας

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε από το Λονδίνο, την ένταξη αλλοδαπών στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κι εμείς τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η τάξη. Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να μπορεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια» δήλωσε ο κ. Τόσκας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να προσαρμοστούμε  γρήγορα. Γι’ αυτό θα γίνουν όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται».

«Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα και από άλλες κοινωνικές ομάδες. Κάποια πράγματα απαιτούν άμεσο εκσυγχρονισμό» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

Σχετικά με αυτήν την ανακοίνωση διαβάσαμε ένα πάρα πολύ ωραίο σχόλιο το οποίο θα θέλαμε να το παραθέσουμε μαζί με την είδηση.

Διαβάσαμε λοιπόν: “Είναι σωστή κίνηση που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια.
Όμως τι εννοεί αλλοδαπούς; Υπάρχουν χιλιάδες νέοι και νέες που ανήκουν στην αποκαλούμενη “δεύτερη γενιά” που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και άλλοι που το επιθυμούν, το δικαιούνται και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες.Αυτοί όμως δεν είναι αλλοδαποί. Ημεδαποί είναι.  Ας προσέχουμε λίγο τις λέξεις ..”

Μια σωστή παρατήρηση κατά την άποψη μας.

ΠΗΓΗ άρθρου http://www.kathimerini.gr/947750/article/epikairothta/politikh/proslhyeis-allodapwn-sthn-astynomia-proanhggeile-o-toskas

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top