ΑΛΒΑΝΙΑ

Προσφυγική κρίση Μέσω Αλβανίας η νέα οδός για τους μετανάστες

Νέα διαδρομή μέσω Αλβανίας προκειμένου να φτάσουν στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης φαίνεται πως αρχίζουν να επιλέγουν οι μετανάστες που δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, λόγω του μπλόκου που υπάρχει γιαυτούς από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

[maxbutton id=”5″]

Σύμφωνα με το Έθνος, η αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 12 μετανάστες, μαροκινής εθνικότητας, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα από την ελληνοαλβανική μεθόριο και είχαν επιβιβαστεί σε φορτηγό.

Η σύλληψή τους έγινε κοντά στο χωριό Βρυσερά της Δερόπολης, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ύστερα από έλεγχο αστυνομικών.

Όπως είπαν στους τελευταίους, ο σκοπός τους ήταν να φτάσουν στη βόρεια Αλβανία και να περάσουν στο Μαυροβούνιο με προορισμό στη συνέχεια κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Μετά τον έλεγχο οι 12 Μαροκινοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο του Καράτσι για πρόσφυγες-μετανάστες στα Τίρανα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ εκφράζουν φόβους για τη δημιουργία ενός νέου βαλκανικού διαδρόμου των παράτυπων οικονομικών μεταναστών μέσω της Αλβανίας που θα επιχειρούν να περάσουν είτε μέσω της θάλασσας στην Ιταλία, όπως γινόταν παλιότερα, είτε να κατευθυνθούν προς Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία κ.λπ.

 

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500045681

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top