ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Προειδοποιήσεις Γιούνκερ στον Κάμερον για τους μετανάστες

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε τον βρετανό πρωθυπουργό να σταματήσει να «επιτίθεται» στους πιο φτωχούς μετανάστες που αναζητούν νόμιμους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Ο Γιούνκερ καταδίκασε τις προτάσεις του Ντέιβιντ Κάμερον για περιορισμό των δικαιωμάτων των ευρωπαίων μεταναστών που εργάζονται στη Βρετανία, λέγοντας ότι οι μετανάστες από φτωχότερες ανατολικές χώρες που εργάζονται νόμιμα στιγματίζονται και «δέχονται επίθεση».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε ότι η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διακρίσεις κατά των χωρών της ΕΕ.

Μιλώντας στον Guardian, ο Γιούνκερ χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενη την κίνηση να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους οι φτωχότεροι μετανάστες.

«Ειδικά στη Βρετανία που πάντα μαχόταν για την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να μπει τέλος στις διακρίσεις κατά χωρών, απλά και μόνο επειδή σε συμφέρει σε τοπικό επίπεδο όταν ασκείς επιθέσεις σε άλλους. Μερικές φορές η αυτομαστίγωση είναι το κατάλληλο μέτρο» είπε.

«Είμαι απολύτως αντίθετος στην άποψη ότι όλοι οι Πολωνοί, όλοι οι Ρουμάνοι, όλοι οι Βούλγαροι στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτουν εγκληματική νοοτροπία. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται και κερδίζουν χρήματα» είπε.

ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/news/world/article/5189738/proeidopoihseis-gioynker-ston-kameron-gia-toys-metanastes/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top