ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα στήριξης στο Κόσοβο από το ΔΝΤ ύψους 184 εκατ. ευρώ

Την έγκριση προγράμματος στήριξης ύψους 184 εκατ. ευρώ για το Κόσοβο αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι 35 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 22 μήνες.

Το ΔΝΤ έκρινε απαραίτητη τη στήριξη, καθώς να επέλθει δημοσιονομική προσαρμογή και να διακοπεί η ταχύτατη αύξηση των μη παραγωγικών δαπανών. Ταυτόχρονα, το Ταμείο σημειώνει ότι θα πρέπει να διοχετευτούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για έργα υποδομών.

Εξυπακούεται πως το πρόγραμμα στήριξης θα συνοδεύεται από μέτρα, τα οποία αφορούν το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλαγές στη φορολογία.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και επίτευξης δημοσιονομικής σταθερότητας, θα εφαρμοστεί μια σειρά διαρθρωτικών-αναπτυξιακών αλλαγών, προκειμένου το Κόσοβο να απομακρυνθεί από το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης με κύρια βάση τα χρήματα που στέλνουν οι εργαζόμενοι που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Επίσης, θα θεσπιστεί μία σειρά κανόνων για την ορθότερη λειτουργία των τραπεζών

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/economy/article/496950/programma-stirixis-sto-kosovo-enekrine-to-dd/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top