ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Proçedura e re për marrjen e kuotës (paravolo)

PROÇEDURA E RE PËR NXJERRJEN E KUOTËS (paravolo)

Nënshtetasi i vendit të tretë (NVT) do paraqitet në shërbimet tona, dhe mbas kontrollit të nënpunësit se për çfar tipi leje qëndrimi do aplikoi, do marri një dekument me shumën e kuotës që duhet të paguaj, të dhënat e tij dhe DHOI në emër të cilës do nxirret çeku bankar.

Do shkoi në bankë me dokumentin që do ketë marrë nga nënpunësi  do paguaj shumën dhe do marri një çek. Do kthehet tek zyrat e shërbimit me çekun dhe vërtetimin e bankës dhe do i drejtohet nënpunësit dhe do dorëzoi aplikimin për tu protokolluar.  Aty do marri numrin e protokollit të aplikimit dhe  do kaloi tek nënpunësi tjetër ku do japi çekun dhe vërtetimin e bankës, ku dhe do marri vërtetimin e dorëzimit të kuotës dhe vërtetimin blu ose çdo dokumentacion të ligjëshëm që parashikohet nga ligji. Së fundi do kthehet tek zyra që e shërbeu për të përfunduar proçedurën e aplikimit.

Gjithë kjo proçedurë e ndërlikuan ka të bëj me mungesën e ruajtjes të  shërbimit të arkës në  DREJTORITË EMIGRANTËVE DHE EMIGRACIONIT

Shumë shpejt do filloi  të jepet kuota dixhitale , e cila pritet të thjeshtësoi në maximum të gjithë proçedurën. Në vënd të çekut do jepet një numër nga banka dhe me këtë numër do informohet nënpunësi për nxjerrjen e vërtetimit blu

Për albanians.gr

Gaston Sanxhaku

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top