Shqip

Prindër të “pa mëshirshëm”, fëmijët shqiptarë braktisen për azil

Katër shtetas janë vendosur nën hetim për braktisje të të miturve, pasi, siç rezulton, ata janë rikthyer duke i lënë fëmijët jashtë vendit me qëllim azilin.

Ata u ndalën në aeroport nga ku më herët kishin kaluar së bashku me fëmijët. Burimet i thanë Top Channel se rastet e braktisjes së fëmijëve për qëllim azili janë regjistruar në shumë vende të Bashkimit Europian.

Një raport i policisë italiane flet se çdo muaj, mesatarisht 70 të mitur shqiptarë dorëzohen pranë shërbimeve sociale duke u vetëdeklaruar të braktisur nga prindërit. Ndihmëskomisionerja për mbrojtjen e të miturve pranë Avokatit të Popullit, Matilda Tyli thotë se të njëjtën skemë prindërit shqiptarë po e përdorin për fëmijët e tyre edhe në Britani dhe Francë.

“Janë fëmijë që nuk vijnë nga shtresat në nevojë. Janë fëmijë që kanë shkuar për të ndjekur një shkollë dhe për të garantuar jetesën e tyre të mëtejshme”, shpjegon Tyli.

Deri më tani, Gjykata e Tiranës ka dënuar dy shtetas, pasi, sipas hetimeve, rezultojnë nga sistemi TIMS të kenë udhëtuar jashtë vendit me fëmijët e tyre, por janë kthyer pas pa ta.

“Gjenden në vendet e Bashkimit Europian, kërkojnë ndihmë për mbështetje dhe shërbime sociale. Deklarohen të braktisur dhe thonë që jetojnë në kushte të vështira”, thotë Tyl

Burimi http://top-channel.tv/lajme/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top