ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποτάμι: Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι μια χώρα με ανοιχτά σύνορα

“Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι μια χώρα με ανοιχτά σύνορα” με αυτή τη φράση ξεκινά η ανακοίνωση του Ποταμιού που αναφέρεται στο ζήτημα της μετανάστευσης, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στην Αμυγδαλέζα. Οι εκπρόσωποι του κόμματος κάνουν λόγο για ένα κέντρο της Αθήνας που “μετατρέπεται ξανά μέρα με την ημέρα σε «αποθήκη ανθρώπων»” και καυτηριάζει τις διαφωνίες των υπουργών στο θέμα, αλλά και “το αλαλούμ με τα κέντρα κράτησης” όπως το χαρακτηρίζει. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φύγει η Frontex απ’ την Ελλάδα (η εκδίωξή της ήταν προεκλογική του δέσμευση!)” σημειώνουν από το Ποτάμι και ζητούν αντίθετα να ενισχυθεί η παρουσία της στα ελληνικά σύνορα.

“Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει όσο είναι ακόμα καιρός ότι το μεταναστευτικό δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό ζήτημα στο οποίο μπορούν να πειραματίζονται οι συνιστώσες της. Είναι μεγάλο εθνικό θέμα, που αν δεν αντιμετωπισθεί, θα επιφέρει πολλά δεινά στα νησιά, στον Έβρο και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα” σημειώνουν.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/politiki/potami-h-ellada-de-mporei-na-einai-mia-xwra-me-anoixta-sunora.3410605.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top