ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόγραδετς και Οχρίδα ενώνονται  μέσω φέρι-μποτ

Σε λιγότερες από δύο ώρες, οι κάτοικοι των δύο πόλεων καθώς και οι ξένοι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές των δύο τόπων

“Αυτό σημαίνει για εμάς μια νέα ζωή και μια νέα πτυχή στις σχέσεις με τους Αλβανούς γείτονές μας” δήλωσε ο 55χρονος Νίκολτσε Ντοϊτσίνοφ από την Οχρίδα, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι μεταξύ των πρώτων επιβατών που θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη γραμμή.

“Θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των δυο πόλεων να γνωρίσουν την άλλη πλευρά της λίμνης (Οχρίδας)” σημείωσε και πρόσθεσε: “Θα μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια στο Πόγραδετς, να επισκεπτόμαστε τα τοπικά εστιατόρια ή ακόμη και να πηγαίνουμε στην παραλία. Εάν η γραμμή λειτουργήσει με θετικό τρόπο, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για όλη την περιοχή”.

pogradec-city-from-air

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος του πλοίου που αναμένεται να εκτελεί τα δρομολόγια μεταξύ Πόγραδετς και Οχρίδας θεωρεί ότι θα έχει αρκετή δουλειά καθώς αυτή την εποχή αυξάνεται και η ροή των τουριστών στις περιοχές εκατέρωθεν της λίμνης.

“Αυτό είναι θετικό για όλους εμάς που ζούμε στις δυο πλευρές της λίμνης. Εάν ο αριθμός των τουριστών στην Οχρίδα και το Πόγραδετς αυξηθεί, θα έχουμε περισσότερη δουλειά και ο τοπικός πληθυσμός θα επωφεληθεί από τους επισκέπτες. Μέχρι στιγμής έχουμε ταξιδέψει μόνο κάποιες φορές μέχρι το Πόγραδετς κατ’ αυτόν τον τρόπο και αυτές με κυβερνητικές αντιπροσωπείες. Τώρα μπορούμε να κάνουμε εμπορικά ταξίδια με επιβάτες τον ντόπιο πληθυσμό και τουρίστες” επεσήμανε ο καπετάνιος Ζόραν Γκίλεφσκι.

ΠΗΓΗ http://www.protothema.gr/world/article/392631/pogradets-kai-ohrida-enonodai-me-galazia-grammi/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top