ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Po tani që u mbush barku…?

Po tani që u mbush barku…?
Ku jemi? Ku janë Shqiptarët? Cfarë na pengon të dukemi? Vitet po kalojnë dhe në Greqi komuniteti Shqiptarë në vënd të jetë më i organizuar, më i pranishëm në jetën e përditshme, po zhduket!!! Është e kuptueshme se kur erdhëm në fillim në këtë vënd të huaj, na interesonte vetëm puna, të fitonim dhe te blenim ndonjë shëtpi.

Po tani? Mbasi kemi pltotësuar nevojat fillestare nuk duhet të luftojmë për më shumë? Nuk duhet të kërkojmë hapjen e shkollave në gjuhën shqipe? Nuk duhet të mbrojmë identitetin tonë? Nuk duhet të ngrihemi nga ana kulturore dhe shoqërore si komunitet?
Nuk e di nëse këto janë shqetësime të castit ose janë shqetësime mbi identitetin tonë..
Ajo që di është se ka ardhur koha për veprime, tashmë sduhet të luftojmë vetëm për të mbushur barkun.

Lekët janë të nevojshme për një jetë më të mirë por jo të mjaftueshme!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top