ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πλατεία Θεσσαλονίκης» στο… Δυρράχιο

«Πλατεία Θεσσαλονίκης» στο… Δυρράχιο

Από σήμερα μια από τις κυρίες παραθαλάσσιες πλατείες του Δυρραχίου, θα φέρει το όνομα «Πλατεία Θεσσαλονίκης» προς τιμήν της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο Δυρραχίου τίμησε με τον τίτλο «Επίτιμος Δημότης» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

«Ονομάσαμε την πλατεία αυτή πλατεία Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που υπήρξε και είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η μητρόπολη της αρχαίας Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο.

Το απόγευμα ο κ. Μπουτάρης είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο.

Ο κ. Μπουτάρης σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, την υπουργό αστικής ανάπτυξης και Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γερμένι και τον δήμαρχο των Τιράνων, Λουλζίμ Μπάσα.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές σε Θεσσαλονίκη ζουν πάνω από 70 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top