Ειδήσεις για μετανάστες

Πιθανή παράταση των αδειών διαμονής μετά τα προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα 

Την πιθανότητα να δοθεί ολιγόμηνη παράταση όσον αφορά την ισχύ των αδειών διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, εξετάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η παράταση εξετάζεται ως λύση, δεδομένου ότι από τις 18 Ιανουαρίου έχει μπλοκάρει το σύστημα πληροφορικής του υπουργείου λόγω τεχνικής βλάβης με αποτέλεσμα από τότε να βρίσκεται εκτός λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα αναμένεται να επιδιορθωθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο σε πολλές Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΔΑΜ) έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος αιτήσεων ήδη από το προηγούμενο χρονικό διάστημα

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό πριν λίγες ήμερες η οργάνωση μεταναστών Αρωγή (μέλος της οποίας είναι και το Albanians.gr) έστειλε αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να πάρουν παράταση οι άδειες διαμονής λόγο των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα πληροφορικής του υπουργείου. 

Η αίτηση που έκανε η Οργάνωση Αρωγή

Προς: Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα που στις υπηρεσίες Αλλοδαπών & Μετανάστευσης αλλά και Ιθαγένειας & Αστικής Κατάστασης δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα. Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και κάθε αρμόδιο να μεριμνήσει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και να λάβει άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διεκπεραίωση των αδειών τους με όρους αξιοπρέπειας.

Ενδεικτικά ζητούμε:
Έκδοση υπουργικής απόφασης που να δίνει παράταση σε όλες ανεξαιρέτως τις άδειες διαμονής τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.
Άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης

Οργάνωση Μεταναστών

“ΑΡΩΓΗ”

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top