ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη Πάπα στην Αλβανία FOTO

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι ετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, την προσεχή Κυριακή, στην Αλβανία, στο πρώτο κατ’ ουσίαν ταξίδι του στην Ευρώπη.

Vizita-e-Papes-2

Η αλβανική πρωτεύουσα έχει γεμίσει σημαίες του Βατικανού, καθώς στην κεντρική λεωφόρο, απ’ όπου θα περάσει ο Πάπας και θα χαιρετήσει το πλήθος, έχουν κρεμαστεί, σε όλο το μήκος, φωτογραφίες των μαρτύρων της Καθολικής Εκκλησίας που εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

PAPA-ARDHJA-14_7

Οι αλβανικές αρχές φαίνονται ικανοποιημένες από τις ετοιμασίες και διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια του Ποντίφικα.

“Ο Πάπας θα επιβιβασθεί στο τζιπ που χρησιμοποιεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και εξακολουθεί να επιμένει να μην υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σ’ αυτόν και το πλήθος” υπογράμμισε ο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ποντίφικας θα μεταβεί στην Αλβανία για να υπογραμμίσει την ποιότητα του διαθρησκευτικού διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Έτσι, πριν μεταβεί στα τέλη Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη 11 ωρών στην Αλβανία.

Bxw53gmCAAErYis

Ο εκπρόσωπος του Ποντίφικα, παρουσιάζοντας τους κύριους λόγους για τους οποίους επελέγη η Αλβανία, ανέφερε πως ο Πάπας Φραγκίσκος “θέλει να ενθαρρύνει ένα κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου”.
Άλλος στόχος είναι “να αποτίσει φόρο τιμής σ’ αυτούς που αντιστάθηκαν στους ‘τρομερούς διωγμούς’ του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα” τόνισε ο κ. Λομπάρντι.

10624611_593361264103600_7327274299236164498_n-525x340
“Βέβαια, δεν άρχισε στην Ευρώπη από το Βερολίνο, το Παρίσι ή το Λονδίνο. Δίνει προσοχή στους λαούς που δεν είναι οι πιο πλούσιοι ούτε οι πιο ισχυροί” ανέφερε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αρμόδιο για τον διαθρησκευτικό διάλογο υπουργό, τον Γάλλο καρδινάλιο Ζαν-Λουί Τοράν, θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κυριότερων θρησκευτικών κοινοτήτων της Αλβανίας, των μουσουλμάνων, των μπεκτασί, των ορθοδόξων, των καθολικών και των προτεσταντών.

ΠΗΓΗ : http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/496390/pyretodeis-proetoimasies-gia-tin-episkepsi-papa-stin-alvania#ixzz3DfIYxpSp

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top