ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πίπο Ινζάγκι νέος προπονητής της Εθνικής Αλβανίας? 

Πίπο Ινζάγκι νέος προπονητής της Εθνικής Αλβανίας? Σύμφωνα με ιταλικά και αλβανικά δημοσιεύματα, η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει κάνει προσφορά στον Φίλιππο (Πίπο) Ινζάγκι να αναλβανει την τεχνικη ηγεσία της Εθνικής Αλβανίας, μετά την παραίτηση του Τζιάνι Ντε Μπιάζι

Ο Πίπο Ινζάγκι θα πρέπει να επιλέξει αν θα συνεχίσει να είναι στην Βενέτσια ΦΚ που βρίσκετε στην Σέριε Β ή θα αναλάβει τεχνικό ρόλο σε εθνική ομάδα.

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1973 στην Πιατσέντζα και αγωνίζεται από το 1991 στο ιταλικό πρωτάθλημα και τη δεκαετία 1997-2007 αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας. Είναι ιδιαίτερα αγαπημένος στους αλβανούς φίλαθλους, καθώς έχει παίξει με δυο από τις κορυφαίες ιταλικές ομάδες, στην Γιουβέντους 1997–2001 και στην ΑΚ Μίλαν 2001–2012.

Το 2007, με τη φανέλα της ΑΚ Μίλαν, έγινε ο πρώτος επιθετικός που σημείωσε τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις που είναι δυνατόν να συμμετάσχει μια ευρωπαϊκή ομάδα. Παραμένει δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 70 γκολ, ακολουθώντας το Ραούλ. Κατέχει επίσης το ρεκόρ των περισσότερων χατ-τρικ στη Σέριε Α (10 τον αριθμό)

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top