Shqip

Përfundon greva e doganierëve grek. Rinis puna në doganën e Kapshticës

Rinis puna në doganën e Kapshticës

[maxbutton id=”5″]

Ka nisur normalisht puna në pikën kufitare të Kapshticës, pas një ndërprerje 720orëshe për shkak të grevës së palës greke.

Mësohet se pala shqiptare punon me 3 sportele, ndërsa ajo greke me 2.

Doganierët grekë kanë protestuar ndaj projektligjit që kërkon të aprovojë qeveria, për të krijuar një Autoritet të Pavarur për Sekretariatin e Përgjithshëm të të Ardhurave Publike, që do të përfshijë edhe doganat.

Ata kërkojnë anulimin e projektligjit për “Organizimin dhe funksionimin e pikave kufitare tokësore”, si dhe transferimin e mekanizmit të mbledhjes së taksave jashtë Ministrisë së Financave.

Greva shkaktoi probleme në qarkullimin e shtetasve shqiptarë, apo emigrantëve që lëvizin në 4 pikat kufitare me Greqinë: Kapshtica, Kakavija, Qafë-Bota dhe Tre Urat.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top