ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Καμμένου περί «κόκκινων γραμμών» στο θέμα της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα δημιουργούν σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Είναι πολύ πρόσφατες οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αρμόδιας Αν. Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου που αποδέχονται και στηρίζουν το αίτημα των παιδιών μεταναστών για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που πέρα από κάθε αμφιβολία δικαιούνται.

Θυμίζουμε ότι μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και θέματα ιθαγένειας δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Ελπίζουμε οι «κόκκινες γραμμές» του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους  «συμβιβασμούς» του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία  επιθυμεί.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top