ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Παράταση των αδειών διαμονής μέχρι 30 Ιουνίου 2018

Επιβεβαιώνεται  το ρεπορτάζ του Albanians.gr για παράταση ισχύος των αδειών διαμονής λόγο του τεχνικού προβλήματος στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο, ανακοινωνεται ότι το σύστημα Μετανάστευσης και Ιθαγένειας θα λειτουργήσει ξανά την Δευτέρα 5 Φεβρουάριου.

Επίσης το Υπουργείο ενημερώνει ότι προωθεί στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

“Οι άδειες διαμονής που έληξαν από 18 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και 17 Ιανουαρίου 2018 και ήταν δυνατή η ανανέωσή τους σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4251/2014, κακώς και όσες λήγουν από 18 Ιανουαρίου μέχρι και 28 Φεβρουαρίου του 2018, μπορούν να ανανεωθούν μέχρι την 30 Ιουνίου 2018. Για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία λήξης των άνω αδειών διαμονής μέχρι την ημερομηνία υποβολής αίτησης για την ανανέωση αυτών, θεωρούνται ως αυτοδικαιώς παραταθείσες. Η ισχύς των υπόψη αδειών διαμονής αρχίζει την επομένη από την ημερομηνία λήξης την προηγούμενης”

Το Υπουργείο τονίζει ότι με αυτήν την ρύθμιση οι πολίτες τρίτων χωρών που κατέχουν άδεια διαμονής που λήγει από 18/1/2018 εως 28/2/2018 θεωρούνται νομίμως διαμένοντες αποκλειστικά εντός την Ελλήνικής Επικράτειας και μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία θα τους επέτρεπε η άδεια διαμονής τους καθώς η λήξασα άδεια διαμονής τους θεωρείται αυτοδικαίως παραταθείσα.

Διαβάστε εδώ όλη την εγκύκλιο

20180202 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top