Ειδήσεις για μετανάστες

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση-σκούπα με στόχο μετανάστες

Εκτεταμένη επιχείρηση-σκούπα με στόχο τους μετανάστες χωρίς χαρτιά σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στον Οκτώβριο σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. η ιταλική προεδρία, σε μια κίνηση που υποτίθεται ότι στοχεύει στην εξάρθρωση των δικτύων παράνομης διακίνησης, αλλά στην πραγματικότητα εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο. Οπως επισημαίνουν διεθνείς οργανώσεις και οργανισμοί, αυτή ακριβώς η πολιτική στρέφει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα δίκτυα των διακινητών και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε η ιταλική προεδρία στις αντιπροσωπείες των κρατών-μελών στις 10 Ιουλίου και δημοσιοποίησε πρόσφατα η ιστοσελίδα «statewatch.org», η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία «Μos Maiorum» (κατά λέξη: «τα ήθη των προγόνων μας», φράση που αναφέρεται στον άγραφο νόμο που ρύθμιζε την πολιτική, στρατιωτική και κοινωνική ζωή στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) και προγραμματίζεται να διαρκέσει δύο ολόκληρες εβδομάδες, από τις 13 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, ελέγχοντας όχι μόνο τις συνήθεις διαδρομές των μεταναστών στο εσωτερικό της ζώνης Σένγκεν (αεροδρόμια, τρένα, αυτοκινητόδρομους), αλλά και τα περάσματα στα εξωτερικά σύνορα.

ΠΗΓΗ http://www.efsyn.gr/?p=240979

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top