ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανάκριβα τα σπίτια στην Αλβανία αλλά με μισθούς πείνας

Στην τρίτη θέση μεταξύ των πρωτευουσών των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όσον αφορά την ακρίβεια στις τιμές των διαμερισμάτων, σε σύγκριση με το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα, κατατάσσονται τα Τίρανα, σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ντίτα”, οι μόνες πόλεις, όπου τα διαμερίσματα στοιχίζουν λιγότερο από ό,τι στην αλβανική πρωτεύουσα είναι το Βελιγράδι και η Κωνσταντινούπολη.

 

Η μελέτη αναφέρει πως “ένα διαμέρισμα 100 m2 στο κέντρο τον Τίρανων στοιχίζει 38,5 φορές το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Στην Κωνσταντινούπολη, ένα διαμέρισμα με τις ίδιες παραμέτρους, κοστίζει 41,6 φορές το ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Το Βελιγράδι κατέχει το ρεκόρ με ένα διαμέρισμα ανάλογων διαστάσεων να στοιχίζει 55,8 φορές το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα στη χώρα”.

 

Σε άλλες πρωτεύουσες και πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το κόστος των διαμερισμάτων είναι πολύ πιο χαμηλό από ό,τι στα Τίρανα. Για παράδειγμα, στο κέντρο της Βαρσοβίας, ένα διαμέρισμα κοστίζει 34,7 φορές το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Πολωνίας, ενώ στο Βουκουρέστι 32,6. Στο Ζάγκρεμπ, τη Σόφια και τη Βουδαπέστη η αναλογία αυτή κυμαίνεται από 20 έως 23 φορές. Μάλιστα, ούτε στη Ρώμη τα σπίτια δεν ειναι τόσο ακριβά όσο στα Τίρανα, αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Ντίτα” επικαλούμενη τη σχετική μελέτη.

Πηγή www.newsit.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top