ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιος συναγερμός στη Δύση για νέα χτυπήματα Τζιχαντιστών

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δύση μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 17 άτομα συνολικά. Ευρώπη και Αμερική βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς αιωρείται ο φόβος νέων χτυπημάτων του Ισλαμικού Κράτους με στόχο μαζικές απώλειες.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη (AQAP) ανέλαβε επίσημα το βράδυ της Παρασκευής την ευθύνη για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, τονίζοντας ότι διάλεξε πολύ προσεκτικά τον στόχο της , ενώ εξαπέλυσε απειλές για νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης στην Αραβική Χερσόνησο, ο Χαράθ Αλ-Ναζάρι, καλωσόρισε την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αδελφοί Σαρίφ και Σαΐντ Κουασί στα γραφεία του Charlie Hebdo την Τετάρτη, απείλησε με νέες επιθέσεις τη Γαλλία και κάλεσε τη χώρα να αλλάξει την πολιτική της στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, Άντριου Πάρκερ, δήλωσε ότι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία σχεδιάζουν μεγάλα χτυπήματα στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζει να φέρει εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση. Αντιμετωπίζουμε δυστυχώς αρκετά φιλόδοξα σχέδια από την Αλ Κάιντα και τους μιμητές της. Προσπάθειες να προκληθούν μαζικές απώλειες ζωών με επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και συμβολικούς στόχους», δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Στον Καναδά συνελήφθησαν δύο άτομα για αδικήματα σχετικά με τρομοκρατική δράση. Ο ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ λίγο πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό.

«Οι 24χρονοι Αστον Κάρλετον Λάρμοντ και Κάρλος Λάρμοντ διώκονται με κατηγορίες που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα ή υποστήριξη τρομοκρατικής δραστηριότητας», ανακοίνωσε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά (RCMP).

Πηγή:www.athensvoice.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top