Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια δεν έχουν δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο για ένα χρόνο

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναμενόταν να ψηφιστεί στη Βουλή αργά χθες το βράδυ, περιλαμβάνει αλλαγές σε διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις απόκτησης της ιθαγένειας

Τις αλλαγές τις έχουμε παρουσιάσει στο Albanians.gr και μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

https://albanians.gr/tropologia-toy-yp-esoterikon-gia-apodosi-tis-ellinikis-ithageneias-ti-rythmizei.html

https://albanians.gr/allazei-i-diadikasia-apoktisis-tis-ellinikis-ithageneias.html

 

Οσοι αλλοδαποί αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια δεν έχουν δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο για ένα χρόνο μετά την πολιτογράφησή τους, σύμφωνα με διάταξη που ισχύει και δεν μεταβάλλεται.

Όμως, όπως ορίζει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, εξαιρούνται της απαγόρευσης οι ομογενείς αλλοδαποί από την Αλβανία , Κύπριοι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη και εκ των νήσων Ιμβρου και Τενέδου.

Πέντε βουλευτές της ΔΗΣΥ κατέθεσαν σχετική τροπολογία στην τροπολογία του ΥΠΕΣ ζητώντας την κατάργηση της διάταξης που αποκλείει από τον διορισμό στο Δημόσιο για ένα χρόνο Ελληνες πολίτες «κατά παράβαση του Συντάγματος», ωστόσο η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Στο ίδιο πλαίσιο και η «κριτική» του Συνηγόρου του Πολίτη όσον αφορά προκήρυξη του υπουργείου Εξωτερικών για την πρόσληψη πέντε εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με την προκήρυξη αποκλείεται η συμμετοχή υποψηφίων: α) που είναι Ελληνες πολίτες με πολιτογράφηση, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια από την απόκτηση της ιθαγένειας, β) που δεν έχουν συμπληρώσει το 32ο έτος της ηλικίας τους και γ) που πάσχουν από σοβαρά καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά ή νεφρολογικά ή μεταδοτικά νοσήματα ή σοβαρά νοσήματα του νευρικού συστήματος. Οπως επισημαίνει ο Συνήγορος, η αρχή της ίσης μεταχείρισης σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν. 4443/2016) πρέπει να εφαρμόζεται.

ΠΗΓΗ http://newpost.gr/politiki/663584/allazoyn-me-tropologia-oi-oroi-gia-thn-ithageneia

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top