ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την επανάληψη των μαθημάτων της Αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά μεταναστών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 29ης/1/2018 εξέδωσε με την υπ΄ αριθμ. 40 ομόφωνη Απόφασή του το ακόλουθο ψήφισμα για την επανάληψη των μαθημάτων της Αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά μεταναστών:

“Θεωρούμε ότι είναι ανήκουστο μια μικρή μειοψηφία να παρεμποδίζει την πραγματοποίηση μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά μεταναστών από την Αλβανία 2ης και 3ης γενιάς στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν μάλιστα ποτέ μέχρι σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν έχει αρνηθεί – προς τιμήν μας – την παραχώρηση αιθουσών σχολικών μονάδων της πόλης για την πραγματοποίηση μαθημάτων σε οποιαδήποτε κοινότητα το ζήτησε (Ολλανδικών, Δανέζικων, Σερβοκροατικών, Πολωνικών, Γερμανικών, κ.λ.π.) για τα παιδιά με καταγωγή ή με έναν γονέα από τις αντίστοιχες χώρες.

Θεωρούμε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση των μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξαιρέσει μια από αυτές τις κοινότητες από το δημοκρατικό της δικαίωμα να διδάξει στα παιδιά της, τη μητρική τους γλώσσα, όπως ακριβώς και τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό διδάσκονται την ελληνική γλώσσα.

Επίσης δεν μπορούμε ως Δήμος να υποχωρήσουμε στις προκλήσεις μιας μικρής μειοψηφίας, η οποία εμφορείται από ρατσιστικές αντιλήψεις και να επιλέξουμε τη μη λύση της αλλαγής σχολικής μονάδας για την πραγματοποίηση των εν λόγω μαθημάτων, δίνοντας την ευκαιρία στους υπόδικους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, να πανηγυρίζουν μέσω της ιστοσελίδας και των φυλλάδων τους ότι τα κατάφεραν.

Άλλωστε τα μαθήματα Αλβανικών γίνονται σε σχολεία άλλων Δήμων του Νομού μας και ο Δήμος μας δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top