ΑΛΒΑΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διαπραγματεύσεων με την Γερμανία για τις συνάξεις των Αλβανών μεταναστών 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση διαπραγματεύσεων με την Γερμανία για τις συνάξεις των Αλβανών μεταναστών. Αυτό ανακοίνωση πριν λίγες μέρες σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Κοινωνικής Ευημερίας και Νεολαίας της Αλβανίας, Erion Veliaj, με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αλβανία  Hellmut Hoffmann

Σύμφωνα με τους δυο άντρες αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την τελική υπογραφή της συμφωνίας η οποία αναμένετε να γίνει το φθινόπωρο.

“Από αυτήν την συμφωνία κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία. Η Αλβανία ενδιαφέρετε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και με άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενώσεις. Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων με την Γερμανία , θα αποτελέσουν για μας ένα πρότυπο για να διαπραγματευτούμε με άλλες χώρες” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Veliaj.

Ο πρέσβης της Γερμανίας, κ Hoffmann τόνισε ότι αφού η Αλβανία κέρδισε το καθεστώς της υπό ένταξης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει έρθει η ώρα να υπογράψει συμφωνίες όπως αυτή για την κοινωνική ασφάλεια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top