ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η Αλβανο-Βρετανική άσκηση Albanian Lion

Στην αλβανική ναυτική βάση στο Ακρωτήρι πραγματοποιήθηκε τελετή, για την λήξη της κοινής στρατιωτικής άσκησης μεταξύ Αλβανίας και Βρετανίας με την επωνυμία «Albanian Lion 2014″.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, η υπουργός Άμυνας, Mimi Kodheli, ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ υποστράτηγος Jeronim Bazo , ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Nicholas πλήθος στρατιωτικών ακολούθων κ.α.

Οι Βρετανοί βασιλικοί πεζοναύτες και οι Αλβανοί καταδρομείς της ταξιαρχίας του Ζαλ Χέρ, ασκήθηκαν σε πλήθος σεναρίων , όπως αμφίβιες επιθέσεις από την θάλασσα, εικονικές μάχες σε αστικές περιοχές, ανθρωπιστική βοήθεια κ.λπ.

Στην άσκηση από βρετανικής πλευράς συμμετέχουν περισσότεροι από 600 πεζοναύτες που ανήκουν στη δύναμη που συστάθηκε από το Βασιλικό Ναυτικό για την ταχεία ανταπόκριση σε περιοχές κρίσεων (RFTG: Response Force Task Group), που αποτελείται από τέσσερα πολεμικά πλοία και πέντε πλοία υποστήριξης.

Η άσκηση αυτή έλαβε χώρα σε ορισμένες περιοχές της χώρας , όπως το Bize, Zall-Herr, Paul Horn, Kucove, Pashaliman και porto Palermo.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top