ΑΛΒΑΝΙΑ

Oλοκληρώνεται η πρώτη φάση κατασκευής του TAP στην Αλβανία

Oλοκληρώνεται η πρώτη φάση κατασκευής του TAP στην Αλβανία

Την πρώτη φάση των έργων αποκατάστασης οδικών υποδομών στην Αλβανία, η οποία αφορούσε την αναβάθμιση οδών μήκους περίπου 58 χιλιομέτρων, την κατασκευή δύο νέων γεφυρών και την ανακαίνιση άλλων 40, ολοκλήρωσε στο τέλος του 2016 o Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG).

“Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη γειτονικών τοπικών κοινοτήτων και επιχειρήσεων στις περιοχές της Κορυτσάς, του Μπεράτ και του Φιέρι. Περίπου 200.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από τις αναβαθμισμένες υποδομές. “Οι εργασίες σχεδιάστηκαν ώστε να έχουν τον ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού. Περισσότεροι από 600 εργάτες απασχολήθηκαν κατά τη διαδικασία, 99% των οποίων ήταν Αλβανοί” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Με αφορμή τις εργασίες, ο διευθυντής Έργου του TAP για την Αλβανία, Καρλ Ρόμπερτς (Karl Roberts), δήλωσε: «Παρά τη σύνθετη και δύσκολη μορφολογία, με ανυψώσεις που έπρεπε να γίνουν ακόμη και στα 1.800 μέτρα, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος, εντός προϋπολογισμού και πρωτίστως σύμφωνα με τις πιο υψηλές προδιαγραφές». Ο ίδιος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην Αλβανία, ενισχύθηκαν γέφυρες χωρίς να διακοπεί η οδική κυκλοφορία, ενώ λατομεία και χώροι απόρριψης φυσικών υλών αποκαταστάθηκαν σύμφωνα με τις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές «και ελήφθη τόση μέριμνα για τη διαφύλαξη, επίβλεψη και διάσωση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς». Η δεύτερη φάση οδικών αναβαθμίσεων, η οποία αφορά σε περίπου 120 χλμ. οδών, θα εκτελεστεί από τη Spiecapag, ανάδοχο του TAP για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή του αγωγού.

ΠΗΓΗ http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/138448/o-tar-oloklironei-tin-a-fasi-apokatastasis-odon-kai-gefyron-stin-alvania

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top