ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές

Το 2019 αποτελεί χρονιά εκλογών για την Ελλάδα καθώς φέτος θα γίνουν 3 εκλογικές διαδικασίες, εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μάιου, καθώς και  “η μητέρα των μαχών” οι εθνικές εκλογες οι οποίες προς το παρόν ειναι άγνωστο πότε θα γίνουν αλλά σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει.

Όμως φέτος για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι Αλβανοί ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις οικογένειες τους, έχουμε υποψηφίους με καταγωγή από την Αλβανία.  Πολίτες της Ελλάδας που βγήκαν μπροστά για να γίνουν η γέφυρα ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία και των μεταναστών ανεξαρτήτως καταγωγής, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, την ένταξη και την ειρηνική συνύπαρξη.

Γιατί οι μετανάστες χρειάζονται να έχουν την δίκη τους φωνή σε κάθε βαθμίδα λήψης αποφάσεων. Οι μετανάστες αποτελούν ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που  πέραν των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έρχονται αντιμέτωποι και με τα ειδικά προβλήματα που απορρέουν από την μεταναστευτικη τους καταγωγή.

Φέτος είναι η χρονιά, που έχουμε υποψήφιους με μεταναστευτική καταγωγή σε κάθε βαθμίδα. Έχουμε υποψηφίους για δημοτικό συμβούλιο , νομαρχιακό συμβούλιο, υποψήφιο βουλευτή, και υποψηφία ευρωβουλευτή. Ζητούν την στήριξη μας, για να γίνουν η φωνή μας.  Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία .

Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς.

Έντα Γκέμη (Eda Gemi) 
Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ

Η καθηγήτρια Έντα Γκέμη είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγή.  Η κ. Γκέμη είναι πολιτικός επιστήμονας με ειδίκευση στα θέματα διακυβέρνησης της μετανάστευσης και πολιτικών ένταξης. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London Metropolitan University) και μεταπτυχιακού διπλώματος (MA) στις Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει 3 επιστημονικά βιβλία για τη μετανάστευση στην Ελλάδα.

Όραμα της είναι η  θεσμική ολοκλήρωση της Ευρώπης η οποία θα τους ενώσει όλους κάτω από μια υπερεθνική Ευρωπαϊκή ταυτότητα.  Όπως δηλώνει η ίδια,  κάθε μετανάστης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πρέπει να δει στην υποψηφιότητα της, την ανάγκη να ακουστεί , να εκπροσωπηθεί και να γίνει ενεργό μέρος των ευρωπαϊκών εξελίξεων .

Φατός Μάλαϊ (Fatos Malaj)
Υποψήφιος βουλευτής Α`Αθήνας ΚΙΝΑΛ

Ο Φατός Μάλαϊ είναι πιστοποιημένος Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με πολυετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών σε θεσμικά και νομικά ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες, γεγονός που τον καθιστά άριστο γνώστη του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα. Από τη θέση του ως Διαπολιτισμικός Μεσολαβητής έχει συμβάλει στην ένταξη των μεταναστών και μεταναστριών στην ελληνική κοινωνία, μεταδίδοντας τις ελληνικές αξίες και άλλα στοιχεία στους αλλοδαπούς. Είναι, παράλληλα, Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΡΩΓΗ», μιας οργάνωσης με αναγνωρισμένο ακτιβιστικό και όχι μόνο έργο στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος “Όραμά μου είναι να μπορέσω να γίνω η φωνή του μετανάστη στη Βουλή των Ελλήνων, η γέφυρα ανάμεσα στην ελληνική πολιτεία και τους μετανάστες και τις μετανάστριες, ώστε μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, που απαιτούν κοινές δράσεις, συνεργασίες και ειρηνική συνύπαρξη”

Γιουλίντα (Γιούλη) Ρετζεπάϊ (Juli Rexhepaj)
Yποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

 

H Γιουλίντα (Γιούλη) Ρετζεπάϊ  είναι δικηγόρος Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εργάζεται στην Αθήνα, ασκώντας τη μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση  στον τομέα της Μετανάστευσης με ζητήματα των Ομογενών καθώς και το Ποινικό Δίκαιο.  Κατεβαίνει υποψηφία με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού«Τώρα Γνωρίζεις  Μόνο με Έργο!» καθώς όπως δήλωσε  “είδα τον πολιτικό που καλύπτει τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να έχει σήμερα ένα άτομο που εμπλέκεται με τα κοινά και αφού ταυτίστηκα με το όραμα του για μία καλύτερη και αξιοπρεπή περιφέρεια” .

Πιστεύει πως η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά είναι υποχρέωση και αμέριστη ευθύνη για το καλό του τόπου και για την υποστήριξη της δημοκρατίας, και αυτός ήταν ο λόγος που  αποφάσισε στις επερχόμενες διοικητικές εκλογές να συμμετέχει ως  υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Αριάνα Μπαριαμπά (Arjana Bariaba) 
Υποψήφια δημοτικός σύμβουλος

Η Αριάνα Μπαριαμπά είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεοπτικών δορυφορικών συστημάτων  καθώς και του τουρισμού.  Το 2006 ίδρυσε την πρώτη εταιρία της, την Top Digital Network με ένα δίκτυο πωλήσεων σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από το 2010 άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού ιδρύοντας την εταιρία Top Lines Pirea.  Κατεβαίνει υποψηφία με το συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου “Αθήνα Είσαι Εσύ” για μια Αθήνα δημιουργική, ζωντανή, συμμετοχική, δίκαιη και λειτουργική.

“Είναι μια ιστορική στιγμή” δηλώνει η ίδια.  “Η Αλβανική Κοινότητα πρέπει να γίνει μέρος της αυτοδιοίκησης της Αθήνας, της πόλης που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είναι υποχρέωση μας να βάλουμε πλάτη ώστε να κάνουμε μια πιο όμορφη , ασφαλή και λειτουργική Αθήνα.”

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top