ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές στην Θεσσαλονίκη

Το 2019 αποτελεί χρονιά εκλογών για την Ελλάδα καθώς φέτος θα γίνουν 3 εκλογικές διαδικασίες, εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μάιου, καθώς και “η μητέρα των μαχών” οι εθνικές εκλογες οι οποίες προς το παρόν ειναι άγνωστο πότε θα γίνουν αλλά σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει.

Σε προηγούμενα άρθρα παρουσιάσαμε μερικούς υποψήφιους με καταγωγή από την Αλβανία,  διαβάστε εδώ τα άρθρα Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές ή  Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές (Μέρος Δεύτερο)

Σήμερα θα παρουσιάσουμε μερικούς υποψήφιους με καταγωγή από την Αλβανία που είναι  υποψήφιοι είτε για δημοτικοί σύμβουλοι είτε για νομαρχιακοί σύμβουλοι στην Θεσσαλονίκη.

Λουάν Ζύκα (Luan Zika)
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Ο Δρ. Λουάν Ζήκα είναι απόφοιτος του ΑΠΘ , συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Από το 2004 ειναι διευθύνος σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα. Έχει πλούσια δράση για την σύσφιξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Ο Δρ. Λουάν Ζήκας είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πράξεις για τη Μακεδονία” με τον Χρήστο Παπαστεργίου

Λορέτα Σπάχο (Loreta Spaho)
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκε στη Αλβανία και από το 1994 ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγήτρια σε ΙΕΚ , οπού διδάσκει τουριστικά επαγγέλματα ενώ παράλληλα ασχολείται εθελοντικά με την διδασκαλία των αλβανικών είτε ως μητρική σε παιδιά είτε ως ξένη σε ενηλίκους. Ενεργό μέλος του Συλλόγου «Μητέρα Τερέζα», της Società Dante Alighieri Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Εταιρείας Λόγου και Τέχνης.

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο

Άννα-Καίτη Τσέλα Πεντίδου (Ana-Keti Çela Pendidhu)
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμος Νεάπολης

Η Άννα-Καίτη Τσέλα Πεντίδου στο επάγγελμα είναι βοηθός μικροβιολόγου, με παράλληλη εθελοντική δράση σε συλλόγους και οργανισμούς όπως ο  σύλλογος «Μητέρα Τερέζα», το “Χαμόγελο του Παιδιού” , το ΚΕΕΡΦΑ κτλ. Είναι μητέρα 2 παιδιών. Εκτός της Ελληνικής και Αλβανικής γλώσσας ειναι πτυχιούχος της Αγγλικής, Ιταλικής και Κινέζικης γλώσσας.

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμος Νεάπολης με τον συνδυασμό «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»

Ανίλα Ρέζντα (Anila Rezhda)
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκε στη Αλβανία και από το 1992 ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.Είναι πτυχιούχους της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. 19 χρόνια Πραγματογνώμων Γλώσσας Διερμηνέας-Μεταφράστρια στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.  Έχει 27 χρόνια Εθελοντική Δημοσιογραφία  και στα δύο κράτη.  Κατέχει τον τίτλο «Πρέσβειρα του Έθνους» της Αλβανικής Δημοκρατίας. Η Ανίλα Ρέζντα είναι πρώτη Αλβανίδα φοιτήτρια μέλος της έδρας UNESCO και της Πολιτικής Επιτροπής του ΑΠΘ.

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Σπύρος Γιαννάκης (Spiros Janakis)
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου

Τοπογράφος -μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου των Τιράνων. Έχει εργαστεί στην κατάρτιση των κατά τόπους κτηματολογικών χαρτών (Δήμος Θέρμης – Βασιλικά), στον σχεδιασμό Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Δήμος Τορώνης και Μίκρας), στις Μελέτες Δημοσίων Έργων (Εγνατία Οδός), κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες «Μαζί για την Οικογένεια και το Παιδί» με πρόεδρο τη Συλβάνα Καρασαββίδη και συμμετέχει στον Ελληνοαλβανικό Σύλλογο Εργαζομένων «Πρόοδος».

Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας» για τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Χριστίνα Σουλιλάρη Αλεξάνδρου
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκη

Είναι μητέρα ενός παιδιού 15 χρόνων. Διατηρεί εδώ και 15 χρόνια το κομμωτήριο excellence by Christine ως ιδιοκτήτρια. . Είναι αντιπρόεδρος στο ελληνοαλβανικό επιμελητήριο, διευθύνων σύμβουλος στο orrathess.gr – οδηγός της πόλης, ενεργό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο των Kιόνων και διοργανώτρια fashion show με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Θετικά”

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top