ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές (Μέρος Δεύτερο)

Το 2019 αποτελεί χρονιά εκλογών για την Ελλάδα καθώς φέτος θα γίνουν 3 εκλογικές διαδικασίες, εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μάιου, καθώς και “η μητέρα των μαχών” οι εθνικές εκλογες οι οποίες προς το παρόν ειναι άγνωστο πότε θα γίνουν αλλά σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει.

Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάσαμε μερικούς υποψήφιους με καταγωγή από την Αλβανία, όπως ο Φατός Μάλαϊ (Fatos Malaj) Υποψήφιος βουλευτής Α`Αθήνας ΚΙΝΑΛ και η  Έντα Γκέμη (Eda Gemi)  Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ. Διαβάστε εδώ το άρθρο Οι υποψήφιοι με καταγωγή από την Αλβανία στις Ελληνικές Εκλογές

Σήμερα θα παρουσιάσουμε μερικούς υποψήφιους με καταγωγή από την Αλβανία που είναι  υποψήφιοι είτε για δημοτικοί σύμβουλοι είτε για νομαρχιακοί σύμβουλοι, στην Αττική. Στο επόμενο άρθρο θα παρουσιάσουμε τους υποψήφιους στην Θεσσαλονίκη.

Κρίστι Ντέντια (Kristi Dedja)
Yποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους»

Γεννήθηκε το 1994, μεγάλωσε στην Καλλίπολη του Πειραιά και αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στη Εκπαίδευση, Έρευνα και κατάρτιση». Έχει ασχοληθεί εθελοντικά με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσφύγων στις Ανοιχτές δομές Φιλοξενίας στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ, και επίσης, δραστηριοποιήθηκε στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχει έντονη δράση κα εμπλοκή σε ζητήματα της γειτονιάς της και παράλληλα, έχει ενεργό δράση στην οργανωμένη Αριστερά καθώς και στην Αλβανική Μεταναστευτική Κοινότητα.

Στάθη Σαϊμίρ (Κωνσταντίνος) Sajmir Stathi Kostandin
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους»

29 ετών. Μέλος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών δήμου Πειραιά και μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδας. Σπουδές: Απόφοιτος Ι.Ε.Κ ΔΟΜΗ Σκηνοθεσίαs –Δ. φωτογραφιας Εικονοληψίας

Σέχου Σωτήρης (Shehu Sotir) 
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη ζωής»

Είναι 18 χρονών και μεγάλωσε στο Κορωπί. Οι γονείς του είναι οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα το 91΄ και εκτότε ζουν και εργάζονται στο Κορωπί. Μετά την αποφοίτησή του από το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μιλάει 3 γλώσσες: Αγγλικά, Αλβανικά και Ελληνικά.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον έκανε από μικρό να γράφει θεατρικά κείμενα και στην συνέχεια να τα σκηνοθετεί και να παίζει στις παραστάσεις αυτές. Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές ομάδες. Οργάνωσε και έγραφε κείμενα για τα προβλήματα του τόπου στην εφημερίδα ΜΑΘΗΤΩΔΙΕΣ. Συμμετέχει ενεργά σε φιλοζωικές οργανώσεις και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.

Είναι χαρά του να δώσει τον αγώνα για να ακουστεί η φωνή του κάθε νέου στην Αττική και τα προβλήματα της νέας γενιάς αλλά και του κάθε συμπολίτη του. Έτοιμος στην πρώτη γραμμή να συνεχίσει  μαζί τους τον αγώνα αυτό.

Αγκαλλίου Σκέρντι (Agalliu Skerdi)
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη ζωής»

 

Είναι 24 χρονών. Κατάγεται από την Αλβανία και είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα από το 2000.Το 2013 αποφοίτησε από το 46ο Λύκειο Αθηνών και μετέπειτα συνέχισε στην επαγγελματική σχολή του Ρέντη όπου δύο χρόνια αργότερα απέκτησε την ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή.

Έχει εργαστεί για δύο έτη στο Γ.Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και εργασιακή εμπειρία. Το 2017 εντάχτηκε στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο οποίο φοιτά μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, δραστηριοποιείται στα ζητήματα της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της «Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα», ενώ παράλληλα διατελεί εκπρόσωπος του Αλβανικού φοιτητικού συλλόγου «Studenti». Το τελευταίο έτος, ανήκει και αποτελεί ενεργό μέλος στο σύλλογο «Ελλήνων Αιμορροφιλικών».

Τζέκα Γκανί (Ερβίν) (Xheka Gani)
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη ζωής»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη της Λούσνιας που βρίσκεται στην Αλβανία και είναι 35 χρονών. Το 1996 μετανάστευσε οικογενειακώς στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται στον χώρο της αλιείας και κατοικεί μόνιμα με τη γυναίκα του και την 8 χρονών κόρη τους στη Νέα Μάκρη.

Την 23η Ιουλίου του 2018 ήταν παρών στη μεγάλη τραγωδία που έλαβε χώρα στο Μάτι. Θεώρησε ότι ήταν χρέος του να πάει και να βοηθήσει όσους περισσότερους συνανθρώπους και συμπολίτες του μπορούσε. Καταβάλλοντας όλες του τις προσπάθειες, κατάφερε να απομακρύνει μια μερίδα ανθρώπων από τις πυρκαγιές. Για την πράξη αυτή έλαβε τιμητικά την Ελληνική ιθαγένεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, γεγονός που τον τιμά ιδιαιτέρως.

Κοτζάι Αντιλιάν
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδιασμο «Ανοιχτή Πόλη»


Είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς, αλβανικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1991 και κατοικεί στο Παγκράτι. Εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο του επισιτισμού, παράλληλα με τη φοίτησή του στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αποφοίτησε από τις Πολιτικές Επιστήμες στο Ρέθυμνο με άριστα και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από δύο μεταπτυχιακά προγράμματα. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. και, στο πλαίσιο των σπουδών του, ασχολήθηκε συστηματικά με το ζήτημα της φυλετικοποίησης της εργασίας (σύνδεση καταγωγής και επαγγέλματος). Έκανε την πρακτική του στο Τμήμα Προνοιακών Επιδομάτων, για τις ευάλωτες ομάδες.

Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και έχει συμμετάσχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, αναπτύσσοντας έντονη αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση. Δραστηριοποιήθηκε ως εθελοντής στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων, και αγωνίζεται για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Είναι χρόνια μέλος του Συλλόγου Αλβανών Φοιτητών. Αγωνίζεται, επίσης, με οργανωμένο τρόπο για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καθώς θεωρεί ότι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, κανείς δε μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια. Αγωνίζεται για μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου θα επικρατεί η αλληλεγγύη, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού

Λευτέρης Κουκιος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Χαλάνδρι Φιλική πόλη”

Γεννήθηκε στο Μπερατι της Αλβανίας. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας με δραστηριότητες στο κατασκευαστικό τομέα Ασχολείται ενεργά εδώ και  πολλά χρόνια με την Αλβανική Κοινότητα του δήμου Χαλανδρίου .

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top