ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ ευχαριστούν την Αλβανία

Την ευγνωμοσύνη τους εκφράζουν οι ΗΠΑ προς την αλβανική κυβέρνηση, για τη υποδοχή και τη φιλοξενία στα Τίρανα, Ιρανών – αντικαθεστωτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε στρατόπεδο στο Ιράκ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω μηνύματος συγχαίρει την αλβανική κυβέρνηση για την υποδοχή τον Ιρανών και εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που παρέχεται στο θέμα της φιλοξενίας των συνολικά 210 αντικαθεστωτικών.

 

«Στις 31 Μαΐου 30 Ιρανοί πολίτες, του στρατοπέδου Hurriya, εγκατέλειψαν το Ιράκ για να εγκατασταθούν στην Αλβανία. Η Αλβανία εξακολουθεί να είναι ένας ισχυρός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στο Ιράκ», αναφέρει η ανακοίνωση, που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην επίσημη ιστοσελίδα του.

 

Οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλειά τους και επισπεύδουν τις διαδικασίες για ταχύτερη μετεγκατάσταση των Ιρανών. Πριν μερικές ημέρες έφθασαν στα Τίρανα οι πρώτοι 30 Ιρανοί πολίτες (από τους 210 που φιλοξενηθούν), ενώ άλλοι 14 είχαν αφιχθεί στην Αλβανία πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

 

Η μεταφορά τους, από το Ιράκ στην αλβανική πρωτεύουσα, γίνεται μέσω της UNHCR, μετά την θετική απάντηση στο αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έχει την εποπτεία του στρατοπέδου Ασράφ στο Ιράκ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top