ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Oι Γερμανοί δε θέλουν άλλους μετανάστες στη χώρα τους

Η πλειονότητα των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ δεν δίνει αρκετή προσοχή στις ανησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση.

Σε δημοσκόπηση του TNS για το περιοδικό Spiegel, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπ’ όψιν του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Παράλληλα, περισσότεροι από το 1/3 των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται».

Στη Δρέσδη πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες πορείες κάθε Δευτέρα, τις οποίες διοργανώνει η οργάνωση PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 81 εκατομμυρίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέκρινε την Παρασκευή τις πορείες αυτές, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας. Παράλληλα, καταδίκασε τον εμπρησμό κτηρίων στη Βαυαρία, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να στεγαστούν αιτούντες άσυλο.

Η Μέρκελ υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. Όμως, τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.

Στην τελευταία πορεία της PEGIDA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πήραν μέρος έως και 10.000 άνθρωποι και αντίστοιχος αριθμός αντιδιαδηλωτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ επέκρινε τους υποστηρικτές της PEGIDA ότι αλλοιώνουν τα γεγονότα και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος εξισλαμισμού της γερμανικής κοινωνίας».

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=204668

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top