ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«’Οχι» σε νέα διόδια στην Αττική αποφάσισε η Περιφέρεια

Να απομακρυνθούν τα διόδια από τα όρια της Περιφέριας Αττικής, να γίνει ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης στους εργολάβους, να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά αιρετών και όσων διώκονται με το αστικό και ποινικό δίκαιο, αλλά και να δημιουργηθεί Παναττική Επιτροπή Αγώνα, ήταν το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Περιφερειακή Αρχή εισηγήθηκε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη και τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέων διοδίων και πλευρικών σταθμών στην Βαρυμπόμπη καιτον Αγ. Στέφανο. Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος βρέθηκε στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και συνομίλησε με κατοίκους που αντιδρούν στην δημιουργία διοδίων και τους ενημέρωσε για την απόφαση της περιφέρειας να απορρίψει την πρόταση Χρυσοχοίδη

Αντίθετος στη δημιουργία νέων σταθμών στο δρόμο προς τον Ωρωπό τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σημείωσε ότι με τα νέα διόδια που σχεδιάζονται, οι σταθμοί προς και από τον Ωρωπό θα φθάσουν τους οκτώ. Καταλόγισε αδράνεια των κυβερνώντων στο αίτημα των κατοίκων και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Περιφέρειας, του υπουργείου Μεταφορών και των κατοίκων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε ψήφισμα στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον αγώνα για κατάργηση των διοδίων στην Αττική. Τάχθηκε κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων στον Αγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη, ζήτησε κατάργηση όλων των διοδίων και των συμβάσεων παραχώρησης, καθώς και τερματισμό όλων των σχετικών ποινικών και οικονομικών διώξεων.

Πηγή:www.koolnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top