Ειδήσεις για μετανάστες

Ο Τραμπ ακυρώνει το πρόγραμμα DACA που προστατεύει ανήλικους μετανάστες

H κυβέρνηση Τραμπ προχωρά στην ανάκληση της μεταναστευτικής νομοθεσίας της διακυβέρνησης Ομπάμα, η οποία προστατεύει περίπου 800.000 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, όταν ακόμη ήταν ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Η νομοθεσία, η οποία τέθηκε σε ισχύ από την κυβέρνηση Ομπάμα, πριν από πέντε χρόνια, προστατεύει κυρίως μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρέχοντας τους δουλειές και άδειες σπουδών.

Ξεκινώντας από σήμερα, καμία νέα αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, γνωστό και ως «Ονειροπόλοι» (Dreamers) δεν θα εξεταστεί, δήλωσε ο Aμερικανός υπουργός, ενώ όσοι επωφελούνται ακόμη από αυτό, δεν θα επηρεαστούν για ένα διάστημα έξι μηνών, το οποίο θα λήξει στις 5 Μαρτίου της επόμενης χρονιάς. Κατά τη διάρκεια αυτών των έξι μηνών, οι επωφελούμενοι των οποίων οι άδειες εργασίας λήγουν πριν από τις 5 Μαρτίου, θα μπορούν να τις ανανεώσουν, εφόσον όμως αιτηθούν αυτής της ανανέωσης μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top