ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο TAP «ενώνει» Ελλάδα και Αλβανία

Ο TAP «ενώνει» Ελλάδα και Αλβανία

Τον Υφυπουργό Ενέργειας της Αλβανίας Ilir Bejtja συνάντησε ο έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Μιχάλης Βερροιόπουλος σε επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διοικήσεις της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ.

[maxbutton id=”5″]

Με αφορμή την συμμετοχή της Αλβανίας στο έργο του διαδρατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP, αντικείμενο των συναντήσεων της αλβανικής αντιπροσωπείας είναι η ενδυνάμωση της ενεργειακής συνεργασίας, ειδικότερα στον τομέα του φυσικού αερίου, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας της ελληνικής πλευράς σε ζητήματα ανάπτυξης υποδομών, κανονιστικών ρυθμίσεων, καλών πρακτικών, νομικού και θεσμικού πλαισίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε, με την ευκαιρία, για την υπογραφή της τελικής άδειας για την έναρξη της κατασκευής του TAP, που θα εγκαινιαστεί πανηγυρικά σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αλβανός αξιωματούχος εστίασε στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, επισημαίνοντας αρχικά τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και τις μεγάλες δυνατότητες που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στο έργο του TAP. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού για την Αλβανία και τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην ανάπτυξη της χώρας του.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην θετική επίδραση του TAP στην συνεργασία των δύο κρατών και στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς. Πρόσθεσε ότι το ενεργειακό τοπίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις.

Ο υπουργός ΠΕΝ μίλησε επίσης και για την τεχνογνωσία της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,σημειώνοντας ότι η σπουδαιότητά τους αναγνωρίζεται από όλους και ότι έχουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

ΠΗΓΗ http://www.insider.gr/epiheiriseis/energeia/12799/fysiko-aerio-enonei-ellada-kai-alvania

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top