ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο «ροκ σταρ» Βαρουφάκης ετοιμάζει «επίθεση» γοητείας στο Βερολίνο

«Ο ροκ σταρ υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης αψηφά στις απειλές της ΕΚΤ για επιστροφή στη δραχμή» είναι ο τίτλος άρθρου στην βρετανική Daily Telegraph μέσω της οποίας ο Έλληνας υπουργός έστειλε ένα μήνυμα προς το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο γοητευτικός μπορεί στο Βερολίνο και σημειώνει: Θα πω στον κ. Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε οι αριστεροί ανυπόληπτοι, αλλά μπορεί να βασίζεται στο κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαριστούν τα καρτέλ και οι ολιγαρχίες της Ελλάδας και να προωθηθούν οι βαθιές μεταρρυθμίσεις του ελληνικού κράτους που αρνήθηκαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα χαρακτηρίζει ως «μη διαπραγματεύσιμη τη θέση που θα παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας για τερματισμό του «σπιράλ χρέους-αποπληθωρισμού».

Ο αρθρογράφος της Telegraph, χαρακτηρίζει «ροκ σταρ» τον Γιάνη Βαρουφάκη και υποστηρίζει ότι ο Έλληνας υπουργός αψηφά επίσης τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ για διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει αυτές τις απειλές «απολύτως μη νομιμοποιημένες». Προσθέτει ότι «προσπαθούν να μας προκαλέσουν ασφυξία με αυθαίρετες διορίες».
Επιπλέον, υπερασπίστηκε εκ νέου την πρότασή του για ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ με τα λεγόμενα «αέναα ομόλογα». Όπως σχολιάζει, «από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα είναι αναξιόχρεη, γιατί να δανειστεί 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή της ΕΚΤ –η οποία αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα από τις τράπεζες του βορρά για να τις βοηθήσει και όχι από την Ελλάδα- και να μη μείνουν «παρκαρισμένα» τα ομόλογα στα βιβλία της Τράπεζας. Αυτό που δεν θα κάνω είναι να δανειστώ περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους μου στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία», δήλωσε ο υπουργός στη βρετανική εφημερίδα.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες αύξηση στο όριο της τρόικα για έκδοση έως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έντοκα γραμμάτια, αλλά αρνείται αναφορές περί έκκλησης για ακόμα 10 δισεκατομμύρια. «Χρειαζόμαστε το δημοσιονομικό διάστημα έως τον Ιούνιο για να εκπονήσουμε το σχέδιό μας», είπε ο κ. Βαρουφάκης. Τέλος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει προειδοποιηθεί πως υπάρχουν ορισμένα μέλη του Eurogroup που θέλουν να την καταρρίψουν. Συμπληρώνει όμως ότι υπάρχει και υποστήριξη από άλλα μέλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ισορροπία. «Οι Γάλλοι επιθυμούν πολύ να ορθοποδήσουμε. Είναι βαθιά ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και δεν θα μείνουν σιωπηλοί παρατηρητές αν μας πνίξουν, μας στραγγαλίσουν και μας σιγήσουν».

http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BF-%C2%AB%CF%81%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%C2%BB-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%C2%AB%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%C2%BB-%CE%B3%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top