ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Οι μετανάστες ευθύνονται κυρίως για την εγκληματικοτητα στην Ελλάδα

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Οι μετανάστες ευθύνονται κυρίως για την εγκληματικοτητα στην Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που να ομολογούν με υπηρηφάνεια πως είναι άθεα», υποστήριξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.  Παρόλο που ανέφερε πως είναι δικαίωμα του καθενός να ίναι άθεος, ο ίδιος ανέφερε πως «αν είναι εκλεγμένος από τον λαό,  έπρεπε να του το πει, όταν πήγαινε και του ζητούσε την ψήφο του».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε στη συνέντευξή του «μη πολιτικοποιημένος», αν και ασκεί πολιτικό λόγο. Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «έχει μία τάση εκκεντρισμού, σε κεντρίζει είτε να τον απορρίψεις, είτε να τον δεχτείς», ενώ σχολιάζοντας τις ενδυματολογικές του επιλογές, σημείωσε πως «Δεν μου αρέσει. Όλοι στο Eurogroup είναι με το κοστούμι, μία γραβάτα και τα χαρτιά τους. Εσύ μόνος ένας με μία ενδυμασία, η οποία είναι δικαίωμά σου αλλά πρέπει να σκεφτείς τι θα προκαλέσει η ενδυμασία σου. Είναι λίγο προκλητική η ενδυμασία».

Όσο για το αν «τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα», ο ίδιος απάντησε ότι «είναι θέμα τάξεως και σεβασμού των άλλων. Θα σεβαστείς το περιβάλλον στο οποίο πας». «Εγώ εθίγην όταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μας μία γραβάτα», πρόσθεσε.

«Η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη αποτύχει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης  Άνθιμος, ενώ ερωτηθείς αν του άρεσε η Αμερική όπου «συνυπάρχει όλη η γη», απάντησε πως του άρεσε, προσθέτοντας ωστόσο πως «έχει 250.000.000 πληθυσμό. (…) Εμείς δεν αντέχουμε να έχουμε άλλους μέσα». Επίσης σημείωσε πως «λυπούμαι, αλλά θα μετανοήσουμε πάρα πολύ» αν είμαστε τόσο ανοιχτοί στην έλευση μεταναστών.

Ο ίδιος απέδωσε τα εγκλήματα (ληστείες, δολοφονίες κλπ) κυρίως σε μετανάστες ενώ στην άποψη πως «και Έλληνες τα κάνουν αυτά», ο μητροπολίτης Άνθιμος διαφώνησε και υποστήριξε πως «αυτοί είναι 2-3, που άλλοι είναι στις φυλακές, άλλοι το έσκασαν και ξαναμπήκαν μέσα και οι οποίοι είναι λίγοι και ονοματισμένοι».

Σε σχόλιο πως θα περίμενες κανείς από τον ίδιο να λέει πως είναι «ανοιχτή η αγκαλιά του να τους δεχτεί όλους», ο μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε «όχι» και στη συνέχεια ανέφερε πως «άλλο είναι το συναίσθημα και άλλο η λογική» και πως «είναι τόσοι πολλοί που δεν τους χωράει η αγκαλιά μας».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο μητροπολίτης Άνθιμος δήλωσε πως «τον συμπαθεί ως άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την ιδεολογία του».

Επίσης, για άλλη μία φορά τάχθηκε κατά των ομοφυλοφίλων λέγοντας πως «Για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Ωστόσο, ερωτηθείς «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;», απάντησε πως  «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν».

«Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Ήτο δυνατόν πριν 10 χρόνια αυτό να ακουστεί;», διερωτήθηκε στη συνέχεια και σχολίασε πως «Διεφθάρη η εποχή μας, δεν έμεινε τίποτα όρθιο».

«Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ό,τι θέλουν».

Πηγή http://www.nostimonimar.gr/%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC/

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top