Ειδήσεις για μετανάστες

Ο μαιευτήρας Ιωάννης Μουζάλας ο νέος Υπουργός για την Μεταναστευτική πολιτική

Ο μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος Ιωάννης Μουζάλας είναι ένα από τα ονόματα τα οποία ξεχωρίζουν στην λίστα με τους νέους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου, καθώς αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της μεταναστευτικής πολιτικής.

o Ιωάννης Μουζάλας έχει εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα.

 

[maxbutton id=”5″]

 

Το βιογραφικό του κ. Μουζάλα:

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός).

Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.

Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/223315/ypoyrgos-gia-metanasteytiko-enas-maieytiras-poios-einai-o-aktivistis-giatros-ioannis#ixzz3k6fKJdGZ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top