ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο Κοκδήμα ζητάει νομιμοποίηση της κάνναβης στην Αλβανία

Ο Κοκδήμα ζητάει νομιμοποίηση της κάνναβης στην Αλβανία

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Κότσο Κοκδήμα. Θέλει και επισήμως να κάνει την Αλβανία «Κολομβία» της Ευρώπης.

Ζητάει νομιμοποίηση της κάνναβης στην Αλβανία με Brand Name «Λαζαράτι».

Το επιχειρηματικό σχέδιο που επιδιώκει διαγράφεται καιρό στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του, «Αιώνα», καθώς καιρό τώρα προωθεί την ιδέα για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Είναι ο πρώτος Αλβανός πολιτικός, που πριν από λίγες μήνες, έριξε την ιδέα της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Αλβανία και προωθεί την ιδέα αυτή σχεδόν κάθε μέρα. Πρόκειται για τον βουλευτή, εκδότη και μεγαλοεπιχειρηματία, τον Kότσo Κοκδήμα, καθώς και ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα. Για αρκετές ημέρες στην εφημερίδα του «Αιώνα» – «Shekulli», δημοσιεύει άρθρα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, ενώ δεν παραλείπει και δημοσίως να λέει να εφαρμοστεί το συντομότερο μια τέτοια απόφαση στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Κοκδήμα, ο πρώτος λόγος που πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβης στην Αλβανία έχει να κάνει με τους ασθενείς που χρειάζονται την θεραπεία των ασθενειών μέσω των φαρμάκων που προέρχονται από την κάνναβη. Ενώ δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει να κάνει με την ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας μέσα εξαγωγών, καθώς και μιας φαρμακευτικής βιομηχανίας που θα βασίζεται στη κάνναβη.

Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που λαμβάνει χώρα σήμερα στον κόσμο, είναι μια πρόκληση και η Αλβανία θα πρέπει να επωφεληθεί από την παγκόσμια οικονομία κάνναβης.

Διάφορα αλβανικά δημοσιεύματα τον κατηγορούν ότι, το μόνο που βρίσκεται πίσω από την προβολή και την εκστρατεία για την νομιμοποίηση της μαριχουάνας στην Αλβανία έχει να κάνει με ένα καινούργιο βήμα στην επιχειρηματική του δράση και ότι η Αλβανία μετά από αυτό θα γίνει ένα απέραντο «Λαζαριστάν».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top