Κώδικας Μετανάστευσης

O Κώδικας Μετανάστευσης αφορά αποκλειστικώς νομίμως διαμένοντες στη Ελλάδα

Το υπουργείο Εσωτερικών, προβάλλοντας ως τομή τον νέο

Το υπουργείο Εσωτερικών, προβάλλοντας ως τομή τον νέο

Κώδικα Μετανάστευσης επιχειρεί να ξεκαθαρίσει, παράλληλα, ότι οι διατάξεις του γίνονται πιο αυστηρές σε σχέση με τις υπάρχουσες δυνατότητες για νομιμοποίηση μεταναστών που διαμένουν μη νόμιμα στη χώρα μας ή για την οικογενειακή επανένωση.

 

 

Ο κώδικας αφορά αποκλειστικώς νομίμως διαμένοντες στη χώρα αλλοδαπούς, οι οποίοι, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι περίπου 540.000 άτομα που έχουν ήδη άδεια διαμονής στη χώρα. «Οι παράνομοι μετανάστες δεν έχουν άδεια διαμονής. Διαμένουν παρανόμως στη χώρα και δεν εφαρμόζεται σε αυτούς ο κώδικας. Αυτοί απελαύνονται» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Μάλιστα, διευκρινίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι δεν νομιμοποιούνται εκ νέου μη νόμιμα διαμένοντες στη χώρα μετανάστες, «όπως έγινε επανειλημμένως στο παρελθόν». Αντιθέτως, οι διατάξεις του νέου νόμου για τη μετανάστευση γίνονται πιο αυστηρές ως προς τις υπάρχουσες δυνατότητες για νομιμοποίηση μεταναστών ή για την οικογενειακή επανένωση που γίνεται πλέον με αυστηρούς όρους.

Πηγή www.tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA

Kodi i Emigracionit dhe Integrimit Social. LEXONI LIGJIN

Kodi i Emigracionit dhe i Integrimit Social të Greqisë. Të gjithë informacionet

Kodi i Emigracionin i dediktohet vetëm emigrantëve të ligjëshëm. Nuk do jepen më leje tek emigrantët e paligjëshëm

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top