ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο Έντι Ράμα για τις ελληνικές κάλπες: Ταλαιπωρία, λιτότητα και μπουζούκια

Ο Έντι Ράμα για τις ελληνικές κάλπες: Ταλαιπωρία, λιτότητα και μπουζούκια

Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του ελληνικού λαού, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας του από την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας. Κατά την άποψή μου η πολιτική τάξη -εννοώ την παραδοσιακή Δεξιά και Αριστερά- έκλεισε τον κύκλο της, εξαιτίας της κρίσης που η ίδια προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, και τώρα πληρώνει το λογαριασμό όσων καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια μπουζουκιού».

Με τον παραπάνω τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου που αποδίδουν την ακύρωση, το προηγούμενο διάστημα, επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Τίρανα, σε πιέσεις από την Ανγκελα Μέρκελ, ο Ράμα σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την επίσκεψή του επειδή στις μέρες που είχε προγραμματιστεί, στην Ελλάδα άρχιζε η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν λυπάται για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε εκτός Βουλής, ο Ράμα είπε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει ένας καλός φίλος με τον κ. Παπανδρέου.

«Είχε την ατυχία -κι αυτό συμβαίνει- να βρεθεί στην ηγεσία της χώρας, σε μια δύσκολη στιγμή, που δεν έπαιρνε πια νερό το ελληνικό πιλάφι, μαγειρεμένο για χρόνια με στατιστικές απάτες, γραφειοκρατική υπερφόρτωση και μεγάλες καταχρήσεις.

Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί σωστά την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή στιγμή» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top